17 Ocak 2013 Perşembe

YGS 2013

Türkçe kategorisi ilköğretim ve lisede tekrar tekrar işlenen konulardan oluşuyor. Bu kategoride içerisindeki konular ise şu şekildedir; cümlede anlam, paragrafta 2013 ygs konuları anlam, sözcük türleri, yazım kuralları, ses bilgisi, anlatım bozuklukları, noktalama işaretleri, fiilde çatı, cümle öğeleri ve sözcük öbekleridir. Bu konular sınavda ağırlıklı olarak çıkacaktır. Çıkma oranı düşük olan iletişim, dil kültür gibi konularda bu alanda yer almaktadır.
Matematik kategorisi ygs konuları 2013 altında çıkacak konular ise sayılar, kareköklü sayılar, üstlü sayılar, kümeler, mantık, fonksiyon, bağıntı, mutlak değer, modül, obeb-ekok ve oran-orantı konuları ağırlıklı olacaktır. Aynı zamanda denklem çözme, eşitsizlikler, aritmetik ortalama gibi konularında çıkabileceği ancak verilen yüzdenin az olduğu görülmektedir. Temel matematiğin diğer kategorisi olan geometri bölümünde ise üçgen, çokgen, çember, simetri, doğru, benzerlik 2013 ygs soru dağılımı ve özel üçgenler çıkacaktır.
Sosyal bilimler adı altında ise Tarih kategorisinde 8. Sınıftaki İnkilap Tarihi dersinden Atatürkçülük kategorisi altındaki başlıklar, 9. Sınıftan da ilk uygarlıklar, İslam Uygarlıkları, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk’ün yaptığı görüşmeler çıkacaktır. Coğrafyada dünya hareketleri, iç kuvvetler, dış kuvvetler, harita bilgisi, ekonomik faaliyet konuları çıkacaktır. Felsefe dersinden ise felsefeye giriş,  bilim felsefesi, bilgi felsefesi gibi genel başlıklardan sorular çıkacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder