17 Ocak 2013 Perşembe

Mehmet Ali Birand Öldü

Gazetecilik mesleğine 1964 yılında Milliyet Gazetesi'nde başladı. 1972'de Milliyet Gazetesi Avrupa editörü oldu ve Brüksel bürosunu kurdu. 1984 yılında Milliyet Moskova bürosunun kuruluşunu da Birand üstlendi. Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı da yapan Mehmet Ali Birand öldü , 1985'de TRT'de başlayan ve sonraları Show TV'de devam eden kariyerinin altın basamağı, 32. Günprogramını sundu.
Bağımsızlık ve liberal bakış açısıyla tanınan 32. Gün programında, birçok Türk politikacısının yanı sıra dünya liderlerinden François Mitterrand, Jacques Chirac, Saddam Hüseyin, Mihail Gorbaçov, Boris Yeltsin, Vladimir Putin, Yaser Arafat, Helmut Kohl, Gerhard Schröder ve Margaret Teacher gibi önemli isimleri konuk etti.
1992-1995 yılları arası Show TV ana haber bülteni sunuculuğu görevini üstlenen Birand,Türkiye'nin içinde bulunduğu durumları anlatan ve Türk siyasetini içeren birçok kitap yayınladı. Türk ordusunun yapısı, 12 Eylül askeri darbesi, 1974 Kıbrıs Çıkartması ve Türk-Yunan ilişkisini anlatan kitapları İngilizce, Almanca ve Yunanca'ya çevrildi.
CNN Türk yöneticilerinden biri olan Birand, CNN Türk'te haber programı olan Manşet ve 32. Gün'ü ve Kanal D ana haber bültenini sunmaktaydı. Evli ve bir çocuk babası olan ve ulusal mehmet ali birand öldü mü ve uluslararası birçok ödülün sahibi olan Birand, Fransız "Chevalier de L'Ordre National de Merite" ünvanına sahiptti.
Mehmet Ali Birand öldü mü , Mehmet Ali Birand hayatını kaybetti 17 Ocak 2013 , Mehmet Ali Birand Öldü son durum 17.01.2013
Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.
Gazeteci Mehmet Ali Birand, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Oğlu Umur Birand, babasının saat 18.29 sıralarında hayatını kaybettiğini açıkladı.
Sevenleri, gazeteciler ve siyasiler usta gezetciyi böyle yorumladı
BAŞBAKAN ERDOĞAN
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Birand'ın ölümü sonrası başsağlığı mesajı yayımladı. Erdoğan mesajında, "Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır" dedi.
Kanal D Haber Grup Başkanı Mehmet Ali Birand'ın ölüm haberi sonrası, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başsağılığı mesajı yayımladı. Birand'ın eserleriyle saygın bir gazeteci olarak hatırlanacağını vurgulayan Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Medyamızın önemli simalarından Mehmet Ali Birand'ın vefatını derin bir teessürle öğrenmiş bulunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder