6 Ocak 2013 Pazar

Pazartesi Tatil Oluyor

Tunceli'de dün başlayan ve etkisini artırarak devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi, Pazartesi günü okullar tatil mi Çemişgezek, Hozat, Mazgirt ve Nazımiye ilçelerinde eğitime 2 gün, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde ise bir gün ara verildi.

-Ovacık'ta kar kalınlığı 1 metre-

Tunceli Meteoroloji İl Müdürü Mehmet Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde kar kalınlığının 52 santimetreye ulaştığını bildirdi.

İl genelinde dün başlayan kar yağışının 3 gün boyunca pazartesi tatil mi etkili olmasının beklendiğini ifade eden Demir, ''İl merkezinde kar kalınlığı 52 santimetreye ulaştı. Kar yağışı hayatı olumsuz etkileyeceğinden vatandaşlarımızı ve sürücülerimizi dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz'' diye konuştu.

Öte yandan, Ovacık ilçesinde kar kalınlığı bir metreye ulaştı.

Kars'ta eğitime 2 gün ara verildi

Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren 2 gün süre ile ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, 7 ocak okullar tatil mi Kars'ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarından itibaren ilk ve orta dereceli okullar iki gün süreyle tatil edildi. Yapılan açıklamada ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olan engelli ve hamile memurlar da 2 gün süre ile izinli sayılacak.

Erzurum’da okullara kar tatili

Erzurum’da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bir gün süre ile tatil edildi.

Erzurum Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Erzurum’da akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder