28 Şubat 2013 Perşembe

Gölbaşı Barajı nerede Bilgi

Gölbaşı Barajı nerededir , Gölbaşı barajı Bursa

Gölbaşı Barajı, Bursa-Ankara karayolu­nun yaklaşık 20. kilometresindeki Aksu Çayı üzerinde kurulu toprak dolgu baraj. Yapımına 1933′te başlanan baraj 1938′te tamamlandı. Sulama amacıyla yapılan Göl­başı Barajı’nın toplam sulama alanı 2.100 hektardır’.

Barajın toplam dolgu hacmi 320 bin m3, temelden yüksekliği 14 m, göl hacmi 12,75 milyon m3‘tür. Normal su yüksekliğinde göl alanı 1,74 km2 olan barajın sulama suyu debisi 1.086 mVsn’dir


Gölbaşı Barajı nerede

2013 YGS Soruları ve Cevapları Sınav Haber

ÖSYM Haber 2013 YGS sorularının nabzı bu sayfada tutuluyor. YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak. 2013 YGS soruları ve cevapları ÖSYM ile eş zamanlı olarak bu sayfada yer alacak. 2013 YGS’ye ilişkin istatistikler ve 2013 YGS yorumları aşağıdan... tam metin için linke tıklayın
2013 YGS Soruları ve Cevapları

25 Şubat 2013 Pazartesi

2013 YGS Saat Kaçta Başlayacak Sınav Haber

ÖSYM Haber 2013 YGS’ye artık sayılı günler kaldı. YGS (Yüksek Öğretime geçiş Sınavı) 24 Mart 2013 Pazar günü yapılacak. Tüm Türkiye’de aynı anda başlayacak olan sınav saat 10:00′da başlıyor. YGS saat kaçta başlıyor, YGS saat kaçta 2013 Yükseköğretime Geçiş... tam metin için linke tıklayın
2013 YGS Saat Kaçta Başlayacak

23 Şubat 2013 Cumartesi

Kumanlar (Kıpçaklar) Hakkında Bilgi Bilgi

Kumanlar devleti özellikleri, Kumanlar Kıpçaklar hakkında bilgi özellikleri

KUMANLAR (KIPÇAKLAR) (1050-1239)

■  Batı Göktürk topluluklarından Kimekle- rin bir kolu olan Kumanlar, 1030 yılların­da Karadeniz’in kuzeyine hakim oldular. 1239′da Moğol saldırısı sonucu, Kuman Devleti yıkıldı.

■  Kıpçak-Oğuz mücadelelerinden Dede Korkut Hikayeleri ortaya çıkmıştı.

■  Peçeneklerle birlikte Rusların Karadeniz’e inmesini engellemişlerdir.

> Ruslar ile mücadeleleri “İgor Destanı”na konu olmuştur.


Kumanlar (Kıpçaklar) Hakkında Bilgi

21 Şubat 2013 Perşembe

Edward Gorey Eserleri

Edward Gorey bale için onun sevgi (yıllardır, o din New York City Balesi tüm gösterilerine katılmıştır), o çok vardı hangi kürk mantolar, tenis ayakkabıları, ve kediler için not edildi. Eserinde belirgin Tüm rakam. Edebiyat ve film onun bilgisi alışılmadık geniş olduğunu ve yaptığı görüşmelerde, o Jane Austen, Agatha Christie, Francis Bacon, George Balanchine, Balthus, Louis Feuillade, Ronald Firbank, Lady Murasaki Shikibu, Robert Musil, Yasujiro Ozu, Anthony Trollope, adlandırılmış ve onun en sevdiği sanatçılardan bazıları olarak Johannes Vermeer. Gorey heyecanla Petticoat Kavşağı ve alkış gibi pembe diziler ve televizyon komedileri ardından da utanmaz pop-kültür bağımlısı olduğunu ve o Buffy the Vampire Slayer, Batman gibi karanlık türü serisi için özel bir sevgi vardı: Animasyon Serisi ve X-Files; diye bir keresinde bu yüzden onun yaklaşan kitaplardan birinin görsel stili etkileyen olduğu Batman serisi zevk görüşmeyi anlattı. Gorey hatta daha sonra çalışma için onun sık taping, kendilerini bir sanat formu olarak TV reklamları tedavi. Edward Gorey film özellikle düşkün olduğunu ve o mahlası Soho Haftalık düzenli yorum yazdı bir süre Edgy Wardore.
Gorey ölümünden sonra, onun vasiyetini yerine biri, Andreas Brown, yayınlanmamış bir çalışma büyük bir önbellek, tamamlanan bazı, bazı eksik geldi. Brown "birçok gelecekteki kitaplar ve eserleri dayalı oyunlar için geniş materyal." Olarak bulmak tanımlanmıştır

18 Şubat 2013 Pazartesi

E-okul İçin Ön İnceleme Tamamlandı

Başbakan e okul tarafından bir yurtdışı gezisi alınan büyük ticaret heyeti e okul veli bilgilendirme sistemini inceledi.

Artı British Museum ve Londra Metro - temsil edilenler arasında Rolls-Royce, BAE Systems ve e okul vardır.

Bu arada, Sayın Cameron İngiltere'nin vize sürecinde Hint işletmelerin daha kolay yapılabilir olduğunu göstermek için ortaya çıkmıştır.

Yaptığı geziyi, Mumbai Unilever karargahında bir soru ve cevap oturumu ile ilgili ilk durağı konuşan, o seyirci söyledi: "Hindistan'ın yükselişi bu yüzyılın en büyük olaylarından biri olacak ve bunu görmek çok etkileyici."

"İngiltere'nin seçim eşiniz olmak istiyor. Biz sadece biz inşa olabilir ortaklık tür üzerinde başladık.

"Bildiğim kadarıyla bana kalırsa, gökyüzü sınırdır."

Ziyaretin amaçları diğer E-okul Krallık vize kurallarının yeni termik üzerinde tartışma hitap etmektir.

Sayın Cameron sürece onlar bir İngilizce dil yeterlilik ve eğitim için bir e okul vardı, İngiliz üniversitelerine gelebilir Hintli öğrenci sayısında herhangi bir sınırlama var olduğuna dair kendi izleyici söyledi.

17 Şubat 2013 Pazar

Denison nerede Amerika Bilgi

Denison nerede Amerika

ABD Denison hakkında bilgiler, Denison kenti nerede

Denison, ABD’de, Texas’m kuzeyindeki Grayson iline (county) bağlı kent. Dallas’ın 117 km kuzeyinde, Öklahoma sınırı yakın­larında yer alır. Denison Barajı’nın Red Irmağı üzerinde oluşturduğu Texoma Gölü ve Sherman kenti yakınındadır. Önceleri Güney Posta Yolu üzerinde bir duraktı.

1872′de Missouri-Kansas-Texas Railroad şirketi tarafından hatların ayrıldığı bir mer­kez olarak düzenlendi ve demiryolları mü­dürü Denison’ın adı verildi. Ekonomisi tarıma dayalıdır. Öteki ekonomik etkinlik­ler hafif sanayi, ulaştırma ve turizmdir. Giysi, alüminyum ve plastik ürünler başlıca mamullerdir. Turizm, Texoma Gölü çevre­sindeki dinlenme yerleri, Hagerman Ulusal Yabanıl Yaşamı Koruma Alanı ve Eisenho­wer Eyalet Parkı’nda yoğunlaşmıştır. Baş­kan Dwight D. Eisenhower’in 1890′da doğ­duğu yer, tarihsel alan olarak eyalet tarafın­dan koruma altına alınmıştır. Kentin tam batısında Grayson County College (1965) bulunur.

16 Şubat 2013 Cumartesi

İskoçya Kilisesi Bilgi

İskoçya Kilisesi

İskoçya’da kurulan ilk kilise, İskoçya kiliseleri hakkında bilgi

İskoçya Kilisesi, İskoçya’da 16. yüzyıl Reform hareketi sırasında Presbiteryen inan­cını benimseyen ulusal kilise. İskoçya’daki ilk Hıristiyan kilisesi yaklaşık 400′de Aziz Ninian tarafından kuruldu. 6. yüzyılda ülke­ye gelen İrlandalı misyonerlerden Aziz Co­lumba 563′te Iona’ya yerleşti. 1192′de İskoç kilisesi. Roma’nın doğrudan papaya bağlı “özel evladı” ilan edildi. 1472′de St. An­drews başpiskoposluk merkezi oldu; onu 1492′de Glasgow izledi. İskoç Reformcuları önceleri Luther’in, da­ha sonra ise İsviçreli Reformcuların etkisin­de kaldılar. İskoçya’da Reform hareketine önderlik eden John Knox’un Calvin’e ve onun Cenevre’de gerçekleştirdiği reformla­ra duyduğu hayranlık, hazırladığı İskoç İtikatnamesi’ne yansıdı. İskoç Reformcuları­nın Ağustos 1560′ta toplanan meclisi, İskoç­ya’da papanın otoritesine son vererek İs­koç İtikatnamesi’ni kabul etti ve Katolik Komünyon ayinini yasakladı.

Roma’dan kopuşun ardından yüzyıldan fazla bir süre İskoçya’da kilise yönetiminin biçimi kesinleşmedi. İskoçya ve İngiltere kralı I. Charles piskoposların yönetimi anla­mına gelen Episkopal biçimi yeğlerken, İskoç halkı rahiplerin önderliğindeki Presbi­teryen biçimde ısrar ediyordu. Uzun müca­delelerden sonra William ve Mary’nin İngil­tere tahtına çıktığı 1689′da çıkarılan yasayla İskoçya’da Presbiteryenlik yerleşti. 17. yüz­yılın sonlarında Ilımlılar diye bilinen din adamları kilise üzerinde etkili olmaya başla­dı. Westminster İtikatnamesi’nin geleneksel Kalvenciliğine bağlı kalan Evanj elikler mu­halefet grubunu oluşturdu. 1712′de İngiliz Parlamentosu, İskoçya’da bölge papazlarını seçme hakkım halktan alıp toprak sahipleri­ne verince İskoçya Kilisesi Ilımlıların dene­timine girdi.

Dini uyanış akımları ve pazar okulu hare­keti ile güçlenen Evanj eliklerle Ilımlılar arasındaki görüş ayrılıkları 1833′ten 1843′e değin derinleşti. Sonunda, Thomas Chalmers’m başım çektiği büyük bir grup resmî kiliseden ayrılarak 1843′te İskoçya Özgür Kilisesi’ni kurdu. Zamanla İskoçya Kilisesi’nin yönetiminde Ilımlıların yerine daha etkili önderler geçti. 1874′te bölge papazla­rının toprak sahiplerince atanması sistemi kaldırıldı ve Özgür Kilise ile ilişkiler yoğun­laştı. 1921′de devletle İskoçya Kilisesi ara­sındaki bağ koparıldı ve iskoçya Kilisesi ulusal kilise olarak tanınırken resmî devlet kilisesi olmaktan çıktı. Birkaç yıl süren görüşmeler sonunda da 1929′da iki kilise gene İskoçya Kilisesi adı altında birleşti. Bundan sonra kilise, misyonerlik çalışmalarını ve Protestan ekumenik hareketi için­deki etkinliklerini sürdürdü. İngiltere Kilisesi’ne bağlanması yolundaki girişimler, 1959 ve 1971′de başarısızlıkla sonuçlandı.

İskoçya Kilisesi tarihi gelişimi …

5 Şubat 2013 Salı

Mary Leakey Unutulmadı


Google ünlü arkeolog ve antropolog Mary Leakey asla unutmadı. Doğum gününü Doodle olarak sayfasına taşıdı.

Google uzun zamandır gelenek haline getirdiği Doodle çalışmasına bir yenisini daha ekledi. Ünlü İngiliz arkeolog ve antropolog Mary Leakey'in doğum gününü kutladı.