12 Mart 2012 Pazartesi

Zaman Tüneli Kaldırma Yöntemleri

Facebook zaman tüneli artık bütün kullanıcı profilleri dahil , sayfa ve grup profillerinde de zaman tüneli uygulamasına geçiyor. Facebook zaman tüneli uygulamasında kişinin arkadaşlarının gönderileri normal bir şekilde görüntülenirken , kişinin profil sayfası zaman şerdi şeklinde görüntüleniyor. Facebook bu şekilde , aynı zamanda bir kişinin facebookta yaptığı paylaşımları vb. unsurları kayıt altına alıyor. Birçok kimse, özellikle eski arayüzü fazlaca kullanan kişiler zaman tüneli uygulamasından memnun değil. Ancak bir gerçek var ki, zaman tüneli uygulaması , kişisel görüntü haricinde hiçbir şekilde kaldırılamıyor.


10 Mart 2012 Cumartesi

Facebook Zaman Tüneli İptal Etme

Facebook Zaman Tüneli İptal Edilir mi Zaman Tüneli İptal Etme Yöntemi Var mı Varsa Neler ? Ziyaretçilerimizden zaman tüneli iptal etme nasıl olur tarzında sorular alıyoruz. Şunu önce belirtelim ki zaman tünelinden temelli olarak kurtulmanın mümkünü yok. Ancak Facebook'un zaman tüneli uygulaması Explorer tarayıcının eski sürümlerinde çalışmadığı için , bizler bu eski sürüm tarayıcıları kullanarak zaman tüneli olmadan sayfamızı gezebiliriz. Tabi bu durumda sadece siz zaman tünelini görmeyeceksiniz. Arkadaşlarınız görmeye devam edecek.

Anlaşılan bir gerçek var ki , birçok kimse zaman tünelinden memnun değil. Birçok kişi bu uygulamayı beğenmedi ya da alışamadı. Ancak Facebook bu zaman tünelini kalıcı olarak getirdi. Yani en geç yılbaşına kadar herkes otomatik olarak zaman tüneline geçmiş olacak. Facebook’un zaman tünelini profilinizden kaldırmanızın maalesef mümkünü yok.


Yukarıda bahsettiğimiz yöntemi daha sonra bu sayfadan açıklayacağız ... 

Zaman Tüneli İptal Edilir mi?

Facebook zaman tüneli uygulamasını ilk sıralar isteğe bağlı bıraktı. Kimileri yanlışlıkla geçiş yaptı ancak geri dönemedi. Ve nihayet Facebook 30 Mart 2012 tarihinden sonra profil, hayran ve grup sayfalarında zaman tüneli uygulamasını zorunlu olarak başlatıyor.

Anlaşılan bir gerçek var ki , birçok kimse zaman tünelinden memnun değil. Birçok kişi bu uygulamayı beğenmedi ya da alışamadı. Ancak Facebook bu zaman tünelini kalıcı olarak getirdi. Yani en geç yılbaşına kadar herkes otomatik olarak zaman tüneline geçmiş olacak. Facebook’un zaman tünelini profilinizden kaldırmanızın maalesef mümkünü yok.


Eee ne yapalım facebook'un zaman tüneline alışacağız artık ... 

Facebook Zaman Tüneli Nedir

Facebook Zaman Tüneli Nedir Bu Konu Hakkında Bilgi Verelim İstedik


Facebook arayüzünde devrim gibi bir değişiklik yaparak geçmişinden günümüze bütün paylaşımlarını arşiv halinde sunan zaman tüneli devreye girdi. Facebook kullanıcılarının profil sayfalarının geçmişini görebilmesini sağlayan Zaman Tüneli, Eylül ayında yapılan F8 konferansında açıklanmıştı.
Zaman Tüneli’nde sizi temsil eden bir kapak fotoğrafı, hayat hikayeniz, uygulamalarınız gibi bölümler yer alıyor.
Zaman tüneline geçiş yapmanızla zaman tünelinizin başkalarına açılması arasında 7 gün vardır. Bu süreyi zaman tünelinize başkaları görmeden önce istediğiniz şekli vermek için kullanabilirsiniz.
Kullanmaya başlamanıza yardımcı olmak için zaman tünelinizde başta sevdiğinizi düşündüğümüz fotoğraflarınız ve haberleriniz yer alacak. Bunlardan sevdiklerinizi öne çıkarabilir, istemediklerinizi gizleyebilir ve de zaman tünelinizdeki boşlukları anılarınızla doldurabilirsiniz.
Zaman tünelindeki bir gönderiyi sadece önceden izin verdiğiniz kişiler görebilecek. Ayrıca arzu ederseniz, eskiye dönerek istediğiniz gönderinin gizliliğini değiştirebilir veya gönderiyi tamamen silebilir ya da sadece zaman tünelinde gizleyebilirsiniz.
Zaman Tüneliyle ilgili detaylı bilgi için https://www.facebook.com/help/?page=240939812618946linkinden faydalanabilirsiniz.

Facebook zaman tüneline henüz herkes tam olarak alışabilmiş değil; ancak bir gerçek var ki alışmak zorundayız ...